Kasa fiskalna blad 36

Kapusta należy do jednych z najbardziej uznanych i branych warzyw w naszej kuchni. Istnieje wiele dań, które zapoznaje się na podstawie kapusty białej, lub kiszonej. Z tegoż sensu szatkownica elektryczna do kapusty jest szczególnie funkcjonalnym zaopatrzeniem w interesach żywienia zbiorowego, restauracjach i drugiego typie lokalach, jak też w polach domowych.

http://xzs.pl/9ea-prolesan-pure-noZobacz naszą stronę www

Szatkownica elektryczna do kapusty daje w niedalekim tempie poszatkować dowolną część tego warzywa. Przed podjęciem szatkowania głowy kapusty pozbawiane są wierzchnich liści, i tylko potem są wykorzystywane do szatkowania. Lecz zanim znajdą się w szatkownicy trzeba zabrać je pewnego korzenia. Niestety stanowi wskazane robienie tego zabiegu nożem, gdyż nowoczesna szatkownica ma możliwość wycinania korzenia za pomocą świdra. Na tarczy przyrządu mieści się średniej wielkości główka kapusty, gdy zdarzy się bardzo intensywna, to dopiero należy ją przekroić na połowę przed szatkowaniem. Szatkownica wykonana jest ze określeni nierdzewnej. A korpus maszyny jest malowany trójwarstwowym lakierem proszkowym. Dzięki łożysku ślizgowemu, oraz profesjonalnemu systemowi uszczelnienia cała konstrukcja nie jest podatna na warunki środowiskowe towarzyszące procesowi szatkowania kapusty. By szatkownica elektryczna była znacznie zabezpieczona należy co piętnaście godzin jej pracy smarować wał główny, jak również kontrolować naciąg pasów klinowych. Szatkownica napędzana jest silnikiem elektrycznym, który dzięki przekładni prasowej napędza tarczę tnącą, która zazwyczaj zrobiona jest z żeliwa. Główny wał na jakim widzi się tarcza jest łożyskowany dzięki czemu podane jest nieskomplikowane i długoletnie użytkowanie szatkownicy. Szatkowanie kapusty przy wykorzystaniu elektrycznej szatkownicy nie nastręcza zbytniej pracy, skraca czas szatkowania zaś nie wymaga nakładu dużej wagi fizycznej, kiedy więc tworzy mieszkanie w przypadku zwykłych szatkownic. Co stanowi niezwykłe stanowienie w przypadku szatkowania niezliczonej miar tego warzywa. Inną zaletą takiego dodatku jest toż, że poszatkowana kapusta nie ma możliwości wypadania i zaśmiecania miejsca obok. A a ponieważ za pomocą specjalnego leja stożkowego kapusta wpada bezpośrednio np. do beczki, dużego naczynia, worka, albo silosu.